genbrug-af-moebler

Genbrug af møbler

Hvert år går tonsvis af brugte, gode møbler til spilde. Det er en skam. Særligt fordi brugte møbler i mange tilfælde stadig kan være til glæde og gavn ved blot at få en ompolstring og en kærlig behandling. Genbrug af møbler er også gavnligt for miljøet.

I en tid, hvor vi alle har meget fokus på bæredygtighed og genbrug i vores husholdning. Så giver det god mening også at kaste opmærksomheden på de gamle og brugte møbler på loftet. Eller måske dem, der længe har samlet støv i den lokale genbrugsforretning. For selvom de måske ikke ser attraktive ud, som de står lige nu, skal der ikke mere til end en ompolstring for at gøre dem moderne og give dem livet tilbage.

Hvorfor genbruge møbler i stedet for at købe nyt?

Der er mange fordele at hente ved genbrug af møbler. Hvilke fordele du får ud af at genbruge dine gamle møbler, kommer vi nærmere ind på herunder.

1. Du gør miljøet en tjeneste

Den første og mest indlysende fordel er naturligvis, at du gør miljøet en kæmpe tjeneste. Ved at genbruge i stedet for at købe nyt sparer du på ressourcerne og gør brug af det, der allerede er.

Ældre møbler er ofte også lavet i materialer af rigtig høj og holdbar kvalitet også selv om det måske ikke lige et Børge Mogensen, Kaare Klint eller et andet designer møbel. Ved rette behandling kan få lov til at shine og give værdi på ny. Det bliver ikke kun miljøet glad for – det gør du også.

2. Du kan personliggøre dit møbel

Et unikt møbel er, hvad du kan få ud af at slæbe den gamle sofa ned fra loftet og give den en tur hos den lokale møbelpolstrer. For her kan du selv vælge, hvilket stof eller læder den skal beklædes med, samt hvordan det endelige udtryk på møblet skal være. Det giver meget mere kant og sjæl til møblet og din bolig.

3. Der kan være penge at spare

Afhængigt af hvilket møbel der skal ompolstres, og hvilke materialer du vælger til det, kan der være penge at spare ved at ompolstre møblet i stedet for at erstatte det med et nyt. Og er det ovenikøbet et møbel, som du ville være ked af at skulle skille dig af med, er det blot en win-win.

Kig forbi en møbelpolstrer

Så har du et gammelt arvestykke stående eller et møbel, der er ved at være udtjent. Kan du med fordel kigge forbi en møbelpolstrer. Det vil inden længe give dig et møbel, som du hver dag glæder dig over at have beholdt.

Før og efter polstring